Звернення єпископів Львівської області щодо пошани до воїнів АТО

13 лютого 2016
Друк

Дорогі в Христі брати і сестри, дорогі українці!

Нині переживаємо часи болю й страждань, часи горя для багатьох громадян нашої держави, бо на нашій багатостраждальній землі триває неоголошена війна. Вона практично щодня забирає життя й здоров’я молодих хлопців і зрілих мужчин,  які стоять на сторожі миру і спокою, свободи нашого народу, цілісності й незалежності нашої держави.

На Сході України, де тривають бойові дії, перебувають десятки тисяч українських воїнів, які покинули свій дім, родину і роботу.  Стримуючи зовнішнього агресора, вони часто втрачають здоров’я і радість життя, бо прощаються з вірними друзями, які гинуть на їхніх очах. Все це впливає на психічне здоров’я демобілізованих воїнів, які повертаються додому травмованими, якщо не тілесно,  то психічно. Жах війни і пережите там змінили внутрішній світ бійців і ми повинні на це зважати.

Божественний Спаситель  навчає, що немає більшої любові, як та, коли хтось жертвує своїм життям заради ближнього (пор. Ів. 15.13), тому закликаємо всіх громадян мирної України з великою пошаною ставитись до українських воїнів, зважати на те, що пережили наші герої і допомагати їм загоювати рани серця й душі. Просимо роботодавців і всіх співробітників демобілізованих вояків, яких у Львівській області є 5 800 осіб, з пошаною і братньою любов’ю допомогти їм повернутись до звичного, мирного життя.

Закликаємо духовенство, представників державної та місцевої влади й усіх небайдужих осіб відвідувати тих, хто повернувся із зони АТО та докласти всіх зусиль, щоб вони не відчували себе покинутими і забутими, а навпаки раділи тóму, що ми вдячні їм і робимо все для того, щоб вони могли гідно влаштувати своє життя в родинному колі та рідному місті чи селі.

На сьогодні з Львівщини поїхали на Схід і не повернулися живими 207 наших братів, які залишили сиротами 116 дітей, тому дуже просимо всіх людей доброї волі своїми добрими ділами всіляко сприяти й допомагати сиротам і вдовам, бо сказав Господь: «усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили» (Мт. 25.40).

Молімось до Всевишнього за Україну і просімо мирного неба над нашою землею. Шануймо і підтримуймо одне одного, підставляючи братнє плече, бо в єдності сила народу!

Благословення Господнє на Вас! 

Від імені Ради Єпископів Львівської області

Владика ІГОР Возьняк,
Архиєпископ і Митрополит Львівський
Української Греко-Католицької Церкви

Владика ЯРОСЛАВ Приріз, 
Єпископ Самбірсько-Дрогобицький 
Української Греко-Католицької Церкви

Владика ДИМИТРІЙ Рудюк,
Митрополит Львівський і Сокальський
Української Православної Церкви Київського Патріархату,
керуючий Львівсько-Сокальською єпархією УПЦ КП

Владика МАКАРІЙ Малетич,
Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель 
Української Автокефальної Православної Церкви,
керуючий Львівською єпархією УАПЦ

Владика МЕЧИСЛАВ Мокшицький,
Архиєпископ, Львівський Римсько-Католицький 
Митрополит, голова Конференції Римсько-
Католицьких Єпископів України

Владика ФІЛАРЕТ Кучеров,
Єпископ Львівський і Галицький 
Української Православної Церкви,
керуючий Львівською єпархією УПЦ

Владика МИХАЇЛ Колтун, 
Єпископ Сокальсько-Жовківський 
Української Греко-Католицької Церкви

Владика ТАРАС Сеньків, 
Єпископ Стрийський 
Української Греко-Католицької Церкви

Владика ЯКІВ Макарчук, 
Архиєпископ Дрогобицький і Самбірський 
Української Православної Церкви 
Київського Патріархату

Теми: Ігор (Возьняк), Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою