Зустріч з представниками центру "Емаус" у м.Самборі

18 листопада 2008
Друк
13 листопада у парафіяльному центрі собору Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора відбулася зустріч усіх бажаючих з представниками центру «Емаус», який існує при Українському Католицькому Університеті у Львові та займається поширенням християнського світогляду про особливе покликання неповносправних осіб та їх родин у Церкві та суспільстві і тим самим свідчить про гідність та цінність кожної людини. Слід зазначити, що центр «Емаус» активно підтримує рух "Віра і Світло" в Україні.


На зустрічі з представниками центру «Емуас» були присутні члени парохіяльного молодіжного братства храму Покрова Пресвятої Богородиці, а також студенти соціально-гуманітарного факультету Дрогобицького державного педагогічного університету. Серед присутніх були й родини самбірчан, серед яких є неповносправні особи.
Організатори зустрічі покладають великі сподівання на успішне зростання та зміцнення місцевої спільноти «Віра та світло», що діє при парафії Покрова Пресвятої Богородиці у м. Самборі.

п. Вікторія Марко,
катехит при парохії Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора

Інформаційна довідка:

"Віра і світло" - це рух спільнот. У центрі цих спільнот є особи, в тій чи іншій мірі розумово неповносправні, навколо яких згуртовуються батьки і приятелі, особливо молоді люди. Спільноти "Віри і світла" не є об'єднаннями, де члени живуть разом, це спільноти, члени яких зустрічаються регулярно і зав'язують все тісніші дружні стосунки, ділячись труднощами і радощами, спільно святкуючи, беручи участь у спільній молитві і приймаючи Святе Причастя. Кожна спільнота налічує близько тридцяти осіб.
Хоча рух "Віра і світло" зародився в католицькому середовищі, він стає все більш екуменічним завдяки участі у ньому людей різних християнських віросповідань.
Сьогодні у світі налічується близько 3000 спільнот, з них дванадцять в Україні.

Сайт: Віра і світло

Теми: Самбірський деканат

Інші публікації за темою