Карітас проведе благодійну акцію для дітей з потребуючих родин

25 лютого 2009
Друк
Під час Великого Посту наш «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії» проводитиме традиційну Благодійну Акцію «Великодній виграш». Усі кошти зібрані впродовж акції будуть призначені на потреби дітей з потребуючих родин та молоді з вадами розумового розвитку.   Серед мешканців нашого регіону: Дрогобиччини, Самбірщини та інших районів, міст Борислава, Стебника, Трускавця, тощо будуть розповсюджуватись лотерейні квитки акції «Великодній виграш». У Квітну Неділю буде проводитись розіграш серед учасників акції, які придбали квитки. Так, виграти можна буде багато цінних призів: путівки на літні табори в Польщу, Карпати, мобільний телефон, фотоальбоми, іграшки, сувеніри, канцтовари та багато іншого.

Сьогодні в Україні далеко не найкращі часи для більшості громадян нашого суспільства. Економічна та фінансова криза торкнулась чи не усіх прошарків населення України. У такий скрутний час ми, особливо, не можемо забути тих, хто покинутий державою, відсунутий на задній план і бореться із своїми проблемами на самоті. Ми не можемо забути про потребуючих та неповноправних дітей.

У нашому регіоні є багато дітей, що потребують допомоги. Найбільше це діти із потребуючих, бідних сімей, де частою проблемою є залежність від алкоголю батьків. Такі діти є практично позбавленими батьківської опіки, нормальних умов проживання та харчування. Часто вони проживають в антисанітарних умовах. Якщо не дбати про розвиток та виховання цих дітей, не забезпечувати їм дозвілля, то завтра вони можуть стати дітьми вулиці, поповнити ряди малолітніх злочинців. Наш «Карітас» завжди намагався допомагати таким дітям. Для них ми уже багато років організовуємо Дитячий Соціальний Центр, де діти із потребуючих родин приходять після школи та у вихідні дні, роблять уроки під наглядом волонтерів, обідають, грають розвиваючі ігри, контролюється їх успішність та поведінка в школі, організовуються екскурсії та дозвілля. Відвідувати Соціальний Центр – це для багатьох дітей єдиний шанс на нормальне життя.

Ще одною надзвичайно незахищеною категорією є діти та молодь з вадами розумового розвитку. Дуже часто вони також не мають нормальних, пристосованих для їх потреб умов проживання. Та найбільшою проблемою цих дітей, є те, що вони увесь свій час проводять вдома, сидячи закритими в чотирьох стінах. Вони позбавлені можливості спілкування та розвитку, позбавлені можливості на нормальне життя. Для таких дітей наш «Карітас» проводить Центр Дозвілля для молоді з вадами розумового розвитку «Дивовижні долоні». Завдяки ньому діти мають можливість спілкуватись. Тут вони проводять практично весь свій день, вчаться здобувати елементарні навички, проводять розвиваючі заняття.

Допоможи потребуючим дітям – та отримай подарунок!

Джерело: сайт Карітасу

Теми: карітас

Інші публікації за темою