Владика Ярослав (Приріз) освятив храм у с. Городовичі, що на Старосамбірщині

07 вересня 2009
Друк
6 вересня владика Ярослав (Приріз) освятив храм Зіслання Святого Духа у с. Городовичі Старосамбірського району, в якому відслужив першу Архиєрейську Літургію. Архиєрею співслужили священики Хирівського деканату. Звертаючись з пастирським словом до вірних, владика Ярослав розкрив значення притчі про виноградарів, яка читалась у цю неділю: "У сьогоднішній притчі Ісус говорить, що Бог милосердний, терпеливий, щедрий, довірливий, але Він справедливий!"
Орендарі думали, що вони зможуть вбити сина і забрати виноградник. Вони вважали, що власник надто далеко. "Багато з людей так зараз думають про Бога," - зауважив архиєрей. "Господь помістив нас у туземному винограднику з довірою, але одного дня коли Він прийде, то матиме право очікувати від нас плодів нашої праці з виноградника нашого життя," - у підсумку зазначив проповідник.

Відтак владика звернув увагу вірних на те, яке значення у житті християнина займає храм. Адже у церкві Бог зливає на людину Свою благодать, любов, щедрість, виявляючи водночас Своє прощення та терпеливість. Відтак архиєрей подякував протоєрею Василю Мазуру, який розпочав будівництво святині, та єрею Івану Комарницькому, який довершив справу попередника. Владика подякував також громаді, яка незважаючи на те, що є нечисельною, спромоглась власними коштами та зусиллями збудувати Божий храм.

о. Олег Чупа,
прес-секретар єпархії

Довідка
Будівництво храму Зіслання Святого Духа, яке тривало 6 років, було розпочате навесні 2003 р. за служіння прот. Василя Мазура. До цього часу греко-католики с. Городовичі відвідували храм у сусідньому с. Скелівка, яке знаходиться на відстані 3 км. Греко-католицька громада с. Городовичі входить до складу парохії, матірним храмом якої є церква св. безсрібників Косьми і Дам'яна у с. Скелівка.

Теми: Ярослав (Приріз), Хирівський деканат

Інші публікації за темою