Владика Ярослав здійснив чин омиття ніг у м. Самборі

02 квітня 2010
Друк
1 квітня у Страсний четвер владика Ярослав відслужив Вечірню з Літургією св. Василія Великого у храмі  Різдва Пресвятої Богородиці у м. Самборі. "Ось настала врешті та година, до якої Ісус ішов ціле своє земне життя," - ствердив владика Ярослав, звертаючи увагу вірних на особливий час у церковному році, коли через особливі церковні богослужіння християни занурюються в останні години життя Спасителя. Архиєрей зазначив, що ми згадуємо добровільні страждання Христові не лише впродовж кількох днів у році, але - щоденно: "Ця година не минає, вона прийшла в наше земне життя, аби вирвати нас із тенет смерті і повернути до життя, і саме вона збирає нас на кожній Євхаристії".

Наприкінці пастирського слова владика Ярослав пригадав вірним, що віра має приносити плоди: "Дай Боже, щоб після цієї великопосної мандрівки ми повернулися до власних домівок новими людьми, вразливими на присутність Господа у наших ближніх, готовими послужити Йому своєю уважністю, своїм часом і своєю любов’ю. Бо тільки за такої умови можемо сказати, що ми справді збагнули щось із того великого таїнства, яким є Євхаристія, що ми справді навчилися вшановувати Євхаристію і приймати її так, як цього бажав Христос."


Після завершення Літургії владика Ярослав здійснив чин омиття ніг. Владиці співслужив прот. Богдан Добрянський (декан Самбірський) та 12 священиків з 10 деканатів єпархії.


о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Самбірський деканат

Інші публікації за темою