Чудотворні ікони Самбірсько-Дрогобицьої єпархії матимуть окремі дні свого почитання

12 травня 2010
Друк
11 травня у м. Трускавець відбулось засідання Пресвітерської ради. Участь в засіданні, яке розпочалось спільною молитвою, взяли архиєреї єпархії: владика Юліян (Вороновський) та владика Ярослав (Приріз), та протопресвітери. Під час наради було піднято ряд важливих питань, що стосуються літургійного та адміністративного життя Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Митр. прот. Тарас Гарасимчук (канцлер єпархії) виступив з доповіддю "Про чудотворні ікони Самбірсько-Дрогобицької єпархії та дні їх почитання".
Зазначимо, що таких ікон на сьогоднішній день є чотири: Грушівська, Самбірська, Рудківська (копія) та Пацлавська (чудотворна копія). Доповідач оголосив пропоновані дні почитання, які обирались за певними важливими історичними подіями, що стосуються кожної ікони зокрема. Відтак пресвітери висловили свої зауваги та пропозиції, вирішивши подати пропоновані дні почитання на розгляд правлячого архиєрея.

Другим доповідачем на засіданні був прот. Микола Витівський (голова Катехитичної комісії), який ознайомив присутніх із станом катехизації на теренах єпархії та висловив свої пропозиції щодо покращення методики викладання катехизи при парафіях.

Відтак владика Ярослав представив пресвітерам остаточні напрацювання у справі герба єпархії, який розробляв львівський геральдист Андрій Гречило на основі побажань архиєреїв та пресвітерів єпархії.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Пресвітерська рада

Інші публікації за темою