Владика Ярослав освятив новий престіл у храмі с. Вуйковичі, що на Мостищині

17 липня 2010
Друк
11 липня владика Ярослав (Приріз) відслужив Архиєрейську Літургію у с. Вуйковичі на Мостищині та освятив новий престіл у храм свв. апп. Петра та Павла. Владиці співслужив митр.прот. Володимир Пустельник та священики Судовишнянського деканату.  Звертаючись до вірних з пастирським словом, архиєрей наголосив на важливості храму у житті християнина: "Тут ми навчаємось вірити, молитись, у церкві наш слух та зір навчаються розпізнавати присутність Бога у нашому житті". Відтак владика звернув увагу вірних на євангельську розповідь про двох сліпців, яким Христос подарував прозріння: "Два сліпці не бачили нічого, але незважаючи на відсутність зору, вони відчували присутність Бога у їхній ситуації, вони чули Його кроки".
Єпископ наголосив, що "Бог є всюдиприсутнім, Він і надалі "ходить" по землі". За словами архиєрея, християнину слід вслухатись в Божі кроки, у Його присутність. "Саме тому перша заповідь була: Слухай Ізраїлю! Господь Бог наш, - Господь єдиний, - адже віра народжується із слухання," у підсумку зазначив владика.
 
Наприкінці Літургії архиєрей склав подяку вірним, які незважаючи на свою малочисельність (30 осіб), вірою та ділами намагаються славити Господа та дбати про храм. Відтак владика Ярослав зачитав декрет правлячого архиєрея владики Юліяна (Вороновського), яким адміністратора даної парохії єрея Михайла Смеречака нагороджено протоєрейським хрестом.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Мостиський деканат

Інші публікації за темою