Владика Ярослав освятив після оновлення храм у с. Сіде, що на Самбірщині

04 серпня 2010
Друк
1 серпня владика Ярослав (Приріз) здійснив пастирські відвідини парохії у с. Сіде, що на Самбірщині. Архиєрей очолив урочисту Літургію у співслужінні священиків Дублянського, Самбірського, Рудківського та Меденицького деканатів. Звертаючись до вірних з пастирським словом, владика зазначив: "Сьогоднішнє Євангеліє вказує нам на розпачливий стан людини та неспроможність апостолів зціли людину". Владика наголосив на двох моментах розповіді, через які слід розуміти цю подію: прохання Христа привести хворого хлопця до Нього, а також запитання апостолів до Ісуса, чому вони не могли зцілити юнака. "Прийти до Бога, коли ми у нестатках, хворобі, розпачі, розгубленості - це перше, що кожен з нас у стані зробити," - сказав архиєрей.
"Для зцілення хлопця, як каже Христос, апостолам забракло віри. Не віри в те, що в них є сили це зробити, але віри в те, що Бог це може зробити. Завдання учня  розгорнути якомога більше двері для Бога, щоб Він міг увійти в життя й вчинити чудо," - у підсумку зазначив владика Ярослав.
Наприкінці богослужіння владика подякував вірним та адміністратору парохії прот. Миколі Строгушу за працю над оновленням храму та зведенням нових бічних престолів: "Піклуючись про велич і красу цієї святині, завжди пам’ятайте, що найкращою прикрасою храму завжди були, є і будуть вірні, які моляться в ньому".
 
о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії