Владика Ярослав відвідав парохію с. Малі Мокряни на Мостищині

10 жовтня 2010
Друк
9 жовтня з нагоди престольного празника св. ап. Івана Богослова владика Ярослав (Приріз) відвідав громаду УГКЦ с. Малі Мокряни на Мостищині. Цьогоріч громада подбала, щоб храмове свято було ознаменоване освяченням нового престолу, яке здійснив архиєрей. Урочисті святкування розпочались Божественною Літургією, яку очолив владика Ярослав у співслужінні митр.прот. Володимира Пустельника (декана Судовишнянського) та священиків Судовишнянського деканату. У пастирському слові, розповідаючи про життя св. Івана Богослова, владика зазначив: "Передання говорить нам, що коли євангелист Іван вже постарівся і не міг ходити з проповіддю Євангелії по різних країнах, то сидячи вдома, до всіх, хто до нього приходив, він постійно повторював одні й ті ж слова: «Дітоньки любіть один одного». 
Коли ж його питали чому він повторює одні й ті ж слова, від відповідав: «Хто виконає заповідь любові, той виконає усі заповіді»". Відтак владика зазначив, що апостол Іван супроводжував Христа у Його стражданнях, стоячи в останні хвилини життя Богочоловіка у стіп Його хреста разом із Богородицею. Окрім того, єпископ наголосив, що життя християнина безпосередньо пов'язане з Божим храмом. Тут людина змінюється під впливом благодаті Божої, стає принципово інакшою, наповнюється Божою святістю. Саме тут християнин в змозі зачерпнути Божої любові, яка навчить його любити свого ближнього та виконувати пораду євангелиста Івана Богослова.
 
Після завершення Літургії владика Ярослав склав подяку жертводавцям нового престолу, а також єрею Антону Котилу та вірним за їх молитовну ревність та турботу про Божу святиню.
 
о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Судововишнянський деканат

Інші публікації за темою