На регіональму осередку УБНТ в Дрогобичі говорили про проблеми античної філософії

13 листопада 2010
Друк
9 листопада у конференц-залі Дрогобицької Духовної Семінарії відбулось чергове засіданні регіонального осередку УБНТ. Цього разу виступив диякон Олег Сподар з доповіддю на тему "Історичний розвиток терміну "логос" в античній філософії". Доповідач здійснив історичний екскурс щодо вживання в різні філософські епохи даного терміну, починаючи від самих початків античної філософії, завершуючи Платоном та представниками неоплатонізму.

Своє дослідження диякон Олег здійснював на основі наукових праць представників сучасних філософських шкіл - Міланської та Тюбінгемської. Підводячи підсумок свого дослідження, диякон Олег зазначив: "На основі надбань неоплатонівської філософії може бути окреслена онтологія, яка буде цілком відмінною від арістотелівської та томістичної". Відповідаючи на одне із запитань слухачів, доповідач накреслив зв’язки "логосу" філософського та "логосу" патристичного.

Зазначимо, що диякон Олег Сподар у 2003 році завершив навчання у Дрогобицькій Духовній Семінарії. У 2008 році він отримав науковий ступінь ліценціату з філософії в Університеті св. Урбана в м. Рим.
 
о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: УБНТ

Інші публікації за темою