3 грудня проголошено днем почитання Чудотворної Самбірської ікони Пресвятої Богородиці [фото]

09 грудня 2010
Друк
5 грудня владика Юліян (Вороновський) відвідав з пастирським візитом прокатедральний храм Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора. Метою пастирських відвідин стало проголошення декрету про встановлення дня почитання Чудотворної Самбірської ікони Пресвятої Богородиці. З цієї нагоди владика очолив Божественну Літургію, під час якої звернувся з пастирським словом до вірних парохії. "Пресвята Богородиця своє молитвою та опікою завжди огортала український народ, особливо в часи його скорботи та поневолення," - зазначив архиєрей. - "Сьогодні, молячись перед її Чудотворною Самбірською іконою складаємо подяку Господеві за Його благодать, яку Він щедро виливав на Своїх дітей, що впродовж століть з вірою й надією молились перед цією іконою."
 
Після завершення богослужіння митр.прот.Тарас Гарасимчук, канцлер єпархії, зачитав декрет правлячого архиєрея, згідно з яким 3 грудня (з можливим перенесенням на неділю) встановлюється днем почитання Чудотворної Самбірської ікони Пресвятої Богородиці, а 15 лютого - днем її віднайдення.
 
Відтак архиєрей подякував присутнім священикам та вірним за спільну молитву. Владика Юліян рівно ж подякував прот. Богдану Добрянському за дбайливість у сприянні поширення почитання Чудотворної ікони. Нещодавно було споруджено новий бічний різьблений престіл, в якому після віднайдення розміщується Чудотворна ікона. Щороку тисячі паломників з України та сусідніх держав приїздять, щоб помолитись перед цієї святинею.
 
о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Юліан (Вороновський), Самбірський деканат

Інші публікації за темою