У Дрогобичі настоятелі монаших спільнот обговорили тематику майбутньої єпархіальної конференції монашества

01 березня 2011
Друк
28 лютого до м. Дрогобича на зустріч з архиєреями Самбірсько-Дрогобицької єпархії прибули настоятелі монаших спільнот, які перебувають на території єпархії. Метою даної зустрічі стало приготування до конференції осіб богопосвяченого життя, яка відбудеться 4 квітня 2011 року у м. Дрогобичі.
У привітальному слові владика Ярослав наголосив, що дана конференція монашества єпархії відбудеться в контексті Патріаршого Собору, який відбуватиметься у Бразилії з 31 серпня по 3 вересня 2011 року. 

Відтак учасники зустрічі обговорили тематику майбутніх доповідей. Отож під час квітневої конференції монашества вирішено висвітлити питання богословських підстав богопосвяченого життя. Окремою темою обговорення стануть перспективи монашого служіння Церкві, а також шляхи донесення істини про богосвячене життя кожному християнину. Зазначимо, що на території Самбірсько-Дрогобицької єпархії діють 10 монастирів та монаших домів, які представляють наступні спільноти: Чин Святого Василія Великого, сестри Студійського уставу, сестри Служебниці, сестри Василіянки, сестри св. Йосифа та сестри Пресвятої Євхаристії. 

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії