У Дрогобичі та Самборі архиєреї здійснили чин омовіння ніг

21 квітня 2011
Друк
21 квітня архиєреї Самбірсько-Дрогобицької єпархії здійснили чин омовіння ніг, який у богослужбовому порядку відбувається після Літургії св. Василія Великого, що цього дня служиться разом з Вечірнею. Правлячий Архиєрей владика Юліян (Вороновський) здійснив цей чин у катедральному храмі Пресвятої Трійці в м. Дрогобичі, владика Ярослав (Приріз), єпископ-помічник, - у прокатедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці в м. Самборі.

"У Великий Четвер ми прославляємо смирення, страсті та довготерпеливість Христа, які яскраво засвідчують нам Його як Чоловіколюбного Бога," - зазначив владика Юліян у своєму зверненні до вірних. "Цей образ "покірного" Бога закликає сьогодні нас відкинути гордість та зарозумілість, бо лиш так християнин зможе увійти у радість Господа Свого," - у підсумку сказав єпископ.

Владика Ярослав, молячись богослуження Страсного Четверга у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, зазначив: "Сьогодні ми є свідками євангельської розповіді про таїнственну зустріч Ісуса зі своїми учнями довкола пасхальної трапези. "Прийшла година" (Лк. 22, 14) нашого спасіння, коли нас буде вирвано з тенет смерті та повернуто до життя. Завдяки цій "годині" Тайної Вечері Церква безнастанно у всі віки звершує Пресвяту Євхаристію, довкола якої збирається паломницький народ, зміцнюючись нею на своїй дорозі життя". Наостанок владика побажав вірним повернутись з Великого Посту до своїх домівок оновленими, навчившись відчувати у ближніх Божу присутність.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії