"Церква була і буде святою", - владика Йосиф Мілян під час престольного празника Катедрального собору

15 червня 2011
Друк
13 червня у м. Дрогобичі відбулось святкування престольного празника у катедральному соборі Пресвятої Трійці. З цієї нагоди до катедральної парохії завітав владика Йосиф (Мілян), єпископ-помічник Київської архиєпархії. У співслужінні з правлячим архиєреєм Самбірсько-Дрогобицької єпархії владикою Юліяном (Вороновським), єпископом-помічником владикою Ярославом (Прирізом) та гроном священнослужителів владика Йосиф очолив Архиєрейську Літургію.

«Сьогодні ми святкуємо День народження Христової Церкви на землі», - зазначив у зверненні до вірних владика Йосиф. Єпископ наголосив, що Церква є святою, адже вона - заснована самим Богом. «Дарма, що у Церкві багатьох із нас торкає гріх, але Церква була і буде святою, бо цю святість береже Дух Святий. Церква була і буде молодою, бо Дух Святий оживляє її своєю силою і міццю, якою б не була темрява на землі», - додав архиєрей.

Церква впродовж своєї історії зустрічається з підступними стрілами лукавого, скеровані на те, щоб зруйнувати її авторитет та єдність. «Якщо тоталітарному режиму не вдалось знищити Христову Церкву, збудовану на Петрі, то сьогодні цю єдність намагаються розшматувати зсередини», - підкреслив владика Йосиф, вказуючи на новітні секти, які намагаються підступно звести з доброго шляху віри вірних УГКЦ.

Після завершення Літургії владика Юліян подякував владиці Йосифу за його візит на терени Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Правлячий архиєрей подякував усім за спільну молитву, побажавши наполегливої духовної праці, щоб сповнитись Духом Святим.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Іванна Рижан,
кореспондент часопису "Наш Собор"