Відбулася проща неповносправних осіб та їх родин до Самбірської Богородиці

14 червня 2011
Друк
Впродовж 10 та 11 червня, молячись за оздоровлення душі і тіла, люди вирушили у пішу прощу з Дрогобича до Самбора, до Чудотворного образу Самбірської Богоматері. Незважаючи на холодну, дощову погоду, прочани прямували, під спів духовних пісень.

 

Розпочалась проща вранці Святою Літургією у БФ «Карітас СДЄ», під час якої отці Ігор Козанкевич та Роман Федько благословили прочан на добру путь. Витривалості та Божого благословення побажати прочанам прийшла також разом з колегами Люба Соляник, спеціаліст Дрогобицького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. З Дрогобича вирушило 47 осіб, серед яких неповностравні, їх батьки, працівники та волонтери «Карітасу» та інші бажаючі. Найстаршою учасницею цьогорічної прощі стала Анна Боднар, якій виповнилося 82 роки і яка своїм завзяттям надихала прочан.

Головною ціллю прощі було прославити Бога, приготуватися до Свят Зіслання Святого Духа, подякувати Богу та просити Божих ласк, а також привернути увагу суспільства до життя неповносправних осіб. Адже між нами їх є чимало, хоча й не дуже часто, можливо, їх зустрічаємо на вулиці через їх обмеження в пересуванні. Тим самим прочани бажали засвідчити, що ці особи є потрібні суспільству, вони також займають своє особливе місце в нашій християнській та людській родині.

Дорогою в лицях людей, які проходили мимо або проїжджали в попутних машинах, можна було прочитати здивування і захоплення силою волі прочан вирушити в неблизьку дорогу навіть при погодних умовах, які не дуже сприяли пішому маршу. Прочан гостинно зустрічали в храмах тих населених пунктів, через які вони проходили. Парафіяни спільно з прочанами молилися молебені.

За повідомлення
Юлії Марунчак