Владика Ярослав наголосив випускникам семінарії, що служіння священика - це безперервна жертва

18 червня 2011
Друк
"Пастирський хрест є надзвичайно важкий, однак нести його потрібно до кінця," - зазначив владика Ярослав (Приріз) під час подячної Архиєрейської Літургії, яка відбулась 17 червня в каплиці Дрогобицької духовної семінарії. Цього дня 16 випускників отримали дипломи як свідчення успішного завершення навчання у Дрогобицькій духовній семінарії.

"Багато покликаних, але мало вибраних,» - процитував владика Ярослав слова з Христової притчі. Єпископ зазначив, що Бог дає перший внутрішній поклик до священтсва і "через невтомну духовну працю покликаний засвідчує Богові перед обличчям Церкви, що він гідний отримати дар «вибраності» і почути голос народу Божого: «Аксіос» - «Достойний»" (Див. повний текст проповіді).

У той же час владика закликав семінаристів з молитвою й подякою пам'ятати своїх наставників, які докладали старань, щоб майбутні священики були святими і сумлінними.

У свою чергу, ректор семінарії о. Мирон Бендик подякував владиці за пастирський візит та побажав випускникам успішного служіння на користь Церкви.

Довідка

Дрогобицька духовна семінарія блаженних священномучеників Якима Віталія та Северина – навчальний заклад УГКЦ, заснований владикою Юліяном (Вороновським) у вересні 2003 року. Метою семінарії є приготування майбутніх священнослужителів УГКЦ. Навчальна програма розрахована на 6 академічних років та завершується захистом дипломної праці. Ректором закладу є о. д-р Мирон Бендик. З часу існування закладу понад 60 випускників стали священнослужителями та священнодіють як на теренах Самбірсько-Дрогобицької єпархії, так і поза її межами.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії