На Самбірщині освячено храм в честь існовідника віри - блаж. Миколая Чарнецького

05 липня 2011
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз) та священики у храмі Блаж. Миколая Чарнецького
3 липня владика Ярослав (Приріз), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, освятив храм Блаженного Миколая Чарнецького у с. Ваньовичі на Самбірщині. З цієї нагоди єпископ відслужив Архиєрейську Літургію у спів служінні прот. Богдана Добрянського (декана Самбірського) та священиків Самбірського деканату.

«Завдяки подвигу мучеництва блаженний Миколай одержав великий дар Божої благодаті – святість. Ще за земного життя він став добрим батьком для оточуючих, а після відходу у вічність став нашим заступником біля Престолу Всевишнього», – зазначив владика у проповіді, розповідаючи вірним про ісповідницький шлях блаженного Миколая Чарнецького.

Окрім того, єпископ наголосив на обов'язку кожного християнина готувати у своїй душі достойне місце для самого Бога: «Будемо молитися про заступництво блаженного Миколая, щоб у своєму житті ми також намагалися любити Бога та служити ближньому; щоб храми, які ми зводимо, старалися найперше прикрашати християнськими чеснотами: віри, надії і любові» (Див. повний текст проповіді).

Після завершення Літургії владика Ярослав зачитав декрет правлячого архієрея владики Юліяна (Вороновського), яким священика Володимира Козака (адміністратора даного храму) нагороджено протоєрейським хрестом.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії