Владика Ярослав освятив на Старосамбірщині новозбудований храм

10 липня 2011
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав зі священиками у новозбудованому храмі в с. Галівка на Старосамбірщині
10 липня в неділю Всіх Святих країнського народу відбулось освячення новозбудованого храму у с. Галівка на Старосамбірщині. Чин освячення здійснив владика Ярослав (Приріз), єпископ-коад'ютор Самбірсько-Дрогобицької єпархії, очоливши першу Святу Літургію в освяченому храмі.

"Христова Церква - збудована на святих і мучениках", - зазначив у проповіді єпископ. - "Приклад мученицької смерті ранніх християн надихав інших бути вірними і ревними ісповідниками християнської віри." Саме тому в новозбудованому храмі під час освячення у престол закладаються мощі святого. Якщо ж такої можливості немає, тоді на престол кладеться антимінс – прямокутне полотно із зображенням плащаниці, яке містить мощі святого. Вказуючи таким чином на прикладі святості Божих угодників, Церква пригадує нам слова Христові: "Тож будьте досконалі, як Отець ваш небесний досконалий" (Мт. 5, 48).

Після завершення Літургії владика Ярослав зачитав благословенні грамоти правлячого архієрея владики Юліяна (Вороновського) для будівничих та жертводавців храму, а ієрей Тарас Яворський, адміністратор парафії, подякував Владиці та усім присутнім за спільну молитву.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії