Патріарх Святослав поблагословив РЦ "Назарет"

20 серпня 2011
Друк
Фото РЦ "Назарет"
о. Василь Копичин під час візиту до РЦ "Назарет"
Приємною подією для БФ «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії» була зустріч Блаженнішого Святослава Шевчука з директором «Карітасу», директором Реабілітаційного Центру для осіб, залежних від алкоголю та наркотиків «Назарет» - о.Ігорем Козанкевичем, яка відбулася 20 серпня 2011 року. Під час зустрічі обговорювалися питання узалежнень та питання, пов'язані з подальшим розвитком РЦ «Назарет», якому у січні 2010 року Синодом Єпископів був наданий статус Загальноцерковного Реабілітаційного Центру.

Цього ж дня помічник патріаршого економа, о.Василь Копичин, відвідав РЦ «Назарет» для того, щоб передати Патріарше благословення тим, хто в даний час перебуває на реабілітації, а також всім працівникам Центру. Для реабілітантів, які виліковуються, перш за все, на основі духовного відродження, благословення Блаженнішого - це значима подія. Зустріч з о.Василем Копичиним супроводжувалася історіями з життя реабілітантів, їх свідченнями про свою залежність і бажання її побороти, про їх певний досвід життя в тривалій цілковитій тверезості. За словами чоловіків, які зараз перебувають в «Назареті» на реабілітації, їх бажання вилікуватися підтримується щоденними молитвами, розмовами з духівниками та Святими Літургіями, і кожен вірить в свої сили подолати залежності, незважаючи на всі зовнішні спокуси.

Під час зустрічі о.Василь Копичин побажав реабілітантам «Назарету» терпіння, сил для досягнення нових звершень та радості в новорозпочатому етапі життя, а також пообіцяв Реабілітаційному Центру свою молитовну та матеріальну підтримку.

Юлія Марунчак,
працівник БФ "Карітас СДЄ"