Владика Ярослав освятив у Самборі дзвіницю при храмі св.Андрія Первозванного

12 грудня 2011
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз) разом із священнослужителями у храмі св. Андрія Первозванного у м. Самборі
У неділю, 11 грудня, владика Ярослав (Приріз), адміністратор Самбірсько-Дрогобицької єпархії, здійснив пастирські відвідини храму св. апостола Андрія Превозванного у м. Самборі. Архиєрея урочисто привітала парафіяльна молодь на чолі з настоятелем храму о. Миколаєм Витівським, який також є ректором Єпархіального катехитичного інституту у м. Дрогобичі. Відтак єпископ освятив новозбудовану дзвіницю та дзвони, які відтепер звіщатимуть довколишнім жителям про важливі події життя парафії. Після завершення чину освячення єпископ відслужив Божественну Літургію у співслужінні прот. Богдана Добрянського та священиків Самбірського деканату.

"Сьогодні ми посвятили дзвіницю і дзвони у комплексі вашого чудового храму, який збудований на честь святого апостола Андрія Первозванного", - зазначив владика, вітаючи вірних з урочистою подією. Єпископ наголосив, зокрема, на важливості храму в житті християнина: "Збудувавши цей Божий храм, ви здійснили надзвичайно добру та важливу річ, бо тепер у цих стінах постійно мешкає Євхаристійний Христос. Він чекає вас щоденно, щоб через свого слугу - священика, - сіяти у ваших душах і серцях зерна спасенної науки, зціляти від душевних та тілесних недуг, благословляти на щасливе дочасне життя, спроваджувати у вічність переставлених..."

Владика Ярослав закликав вірних через присутність у храмі шукати відповіді на змістовне питання Христа, яке Він поставив св. Андрію Первозванному: "Чого шукаєш?". Християнину слід завжди запитувати себе, до чого він прагне у житті, чим наповнене його життя, у чому його сенс? "Кожної неділі кожного свята, але навіть і в будні дні Христос звертається до нас і запрошує, як апостола Андрія: «Прийди і подивися». Саме тут ви маєте можливість відчути присутність Божу, Його доброту і святість", - зазначив у підсумку архиєрей.

Після завершення богослужіння о. Миколай Витівський подякував владиці за пастирський візит до храму св. Андрія Первозванного. Рівно ж настоятель склав подяку усім жертводавцям та вірним, які долучились до спорудження дзвіниці та встановлення дзвонів.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Самбірський деканат

Інші публікації за темою