У Дрогобичі відбулась презентація Катехизму УГКЦ для катехитів єпархії та студентів Катехитичного інституту

04 січня 2012
Друк
Фото ЄКІ
Владика Ярослав (Приріз) під час представлення Катехизму УГКЦ
Презентація Катехизму УГКЦ для катехитів єпархії та студентів Дрогобицького Інституту Пресвятої Трійці відбулася 30 грудня 2011 року в приміщенні Центру душпастирства молоді у Дрогобичі. Оскільки на презентації був присутній Єпископ Самбірсько-Дрогобицький владика Ярослав (Приріз), то розпочалась вона привітальним словом о. Миколи Витівського, Голови Єпархіальної Катехитичної Комісії та Ректора Дрогобицького Інституту Пресвятої Трійці. о. Микола в імені всіх катехитів нашої єпархії та студентів Дрогобицького Інституту Пресвятої Трійці привітав владику Ярослава з восходженням на престіл Єпископа Самбірсько-Дрогобицького, а катехити вручили владиці пам'ятну ікону Христа-Учителя. У своєму вступному слові о. Микола зауважив, що цей візит владики до катехитів є одним з перших після восходження на єпископський престіл, а це підкреслює важливість катехитичного служіння у нашій єпархії та у Церкві загалом.  

 

Владика Ярослав подякував всім присутнім за теплі слова привітання та запевнив про свою батьківську опіку і молитву за всіх катехитів та заохотив їх до активної діяльності на ниві катехитичного служіння.

Подальше преставлення Катехизму проводила авторська група у складі: о. Мирона Бендика, о. Івана Гаваня та о. Тараса Коберинки. Кожен з отців представив окрему частину Катехизму, над якою вони працювали.

Усі присутні мали змогу почути короткий опис того яким чином за дорученням Синоду Єпископів УГКЦ працювала робоча група по написанню Катехизму, до складу якої входили різні люди.

В ході роботи він переніс три редакції, було переглянуто всі посилання, на предмет відповідності джерел. Ця непроста робота тривала майже дев′ять років. І сьогодні ми маємо змогу тримати в руках наш Катехизм.

У своїх зверненнях і владика Ярослав, і о. Микола Витівський також наголосили на важливості читання Святого Письма у сім'ї. І саме катехит повинен стати прикладом такої практики на парафії. Тому на завершення презентації катехити та студенти отримали в подарунок книгу «Читання Святого Письма в сім'ї», розроблену Патріаршою Катехитичною Комісією.

Святковий фуршет для усіх присутніх став чудовим доповненням та завершенням святочного заходу.

Осип Коцюба,
Секретар Катехитичної Комісії СДЄ

Теми: Катехитична комісія, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою