Владика Ярослав (Приріз) у неділю прощення: "Тільки у взаємному смиренні, взаєморозумінні і всепрощенні можливо для людини знайти душевний мир і вступити на шлях покаяння"

26 лютого 2012
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз), правлячий архиєрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії
На цьому наголосив напередодні Великого посту правлячий архиєрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, звертаючись до своєї пастви з пастирським словом.

За словами єпископа, час посту – це духовна подорож, яку людина не може здійснити успішно, якщо перед цим не простить своїм кривдникам і не попросить прощення у тих, кому завдала образ.

"Бог нам завжди готовий простити наші незчисленні провини, тому й сподівається від нас, що й ми будемо охоче прощати нашим ближнім", - наголосив владика, пригадуючи вірним, що Господь чекає і радіє грішникові, який навертається на дорогу, що провадить до Божого Царства.

Наостанок єпископ закликав вірних впродовж Великого посту "намащувати свої голови пахучими маслами правдивої побожності, любові до ближнього, доброчинності до потребуючих, вмивати обличчя наших душ від злих помислів та лукавого діла і від нечистоти, яка затемнює душі наші" (Читайте повний текст слова архиєрея).

Зазначимо, що у Сиропусну неділю, яка ще також називається неділею прощення, у храмах єпархії, згідно з давнім звичаєм, духовенство та вірні взяли участь чині прощення, щоб з чистим серцем приступити до духовних подвигів у Великому пості.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою