Священики єпархії ознайомились із методами втілення у парафіяльне життя синодальної стратегії УГКЦ

21 березня 2012
Друк
Ілюстрація
Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся у Бразилії у вересні 2011 р.Б., затвердив стратегію загальноцерковного розвитку УГКЦ до 2020 року Божого
20 березня останнім регіональним засіданням у м. Трускавці завершився перший етап навчальних семінарів для священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Упродовж спільних зустрічей священнослужителям було представлено синодальну стратегії розвитку УГКЦ - "Жива парафія - місце зустрічі з Христом". Протягом 6-ти регіональних зустрічей священики ознайомились з одним із напрямків синодальної стратегії – «Боже Слово та Катехизація (Керигма)».

"Боже слово добре проповідує лише той, хто живе ним", - зазначив владика Ярослав, наголошуючи душпастирям на важливості проповіді у житті Церкви. "Не можна інакше проповідувати, як прикладом власного життя", - додав єпископ, цитуючи слова митрополита Андрея Шептицького. (Див. повний текст слова).

Відтак після звернення архиєрея різні аспекти синодальної програми висвітлювали представники єпархіальної курії: прот. Григорій Комар (протосинкел), митр. прот. Тарас Гарасимчук (канцлер), прот. Микола Витівський (голова Катехитичної комісії), прот. Олег Кекош (голова Комісії у справах молоді), прот. Любомир Митник (голова Комісії у справах мирян), єрей Василь Нестер (голова Комісії у справах родини).

Опісля відбувалась працях у групах, де священики обмінювались досвідом душпастирювання, а також висловлювали пропозиції стосовно можливостей втілення синодальної стратегії "Жива парафія - місце зустрічі з Христом" у парафіяльному житті, з огляду на індивідуальні особливості кожної парафіяльної спільноти.

Нагадаємо, що Синодом Єпископів УГКЦ, який відбувся у Бразилії у вересні 2011 р.Б., було прийнято стратегію загальноцерковного розвитку УГКЦ до 2020 р.Б. З цієї нагоди Блаженніший Святослав оприлюднив звернення до вірних «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Після першого етапу регіональних зустрічей зі священнослужителями на тему «Боже Слово та Катехизація (Керигма)» заплановано провести ряд зустрічей на теми "Літургія й молитва" та "служіння ближньому", які відбудуться восени. Участь у цих зустрічах зі священиками візьмуть голови наступних єпархіальних комісій: Літургійної комісії, Комісії у справах родини та Комісії з соціальних питань.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Фоторепортаж