На прощі родин мігрантів із Самбора до Лаврова паломники вчилися дивитися на себе очима Христа

30 квітня 2012
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Учасники нічної прощі Самбір-Лаврів на площі перед храм Різдва Пресвятої Богородиці, м. Самбір
«На прощі паломники мають здобути очі Ісуса Христа», - сказав о. Тарас Рисей, настоятель храму Святого великомученика Пантелеймона, що в Самборі на Львівщині, у своїй катехизі. Опісля розвинув цю тему в проповіді на Літургії в неділю мироносиць, яку очолив у церкві монастиря Святого Онуфрія в с. Лаврів. «Щоб ці очі здобути, треба дивитись на себе, у себе і просити в Бога того, що гідне людини, а не малого чи дріб'язкового», – стверджує священик.

Проща відбулася в ніч з 28 на 29 квітня. Участь у ній взяли понад 260 осіб, серед яких було найбільше молодих людей і дітей. Разом із учасниками молилися сестри Згромадження Пресвятої Євхаристії та діти із місцевого сиротинця, які були з ними.

Проща розпочалася Молебнем біля Самбірської чудотворної ікони Богородиці, який з паломниками молилися о. Олег Чупа, референт у справах мігрантів та іммігрантів Самбірсько-Дрогобицької єпархії, та о. Тарас Рисей.

Відтак піший хід від Самбора до Старого Самбора очолив о. Рисей. У старосамбірському храмі прочани мали радість послухати духовні пісні у виконанні спільноти УМХ під гітарний супровід о. Тараса. Дальшу частину прощі вів о. Михайло Николин, адміністратор храму Святого Миколая, декан Старосамбірський. У своїх науках він детально розповів про всі Таїнства Церкви.

Відтак у Лаврові, в храмі Святого Онуфрія, після Літургії настоятель монастиря о. Микола Ковалишин розповів прочанам про історію цієї давньої обителі та життя святого Онуфрія, мощі якого знаходяться в церкві.

За повідомленням
Пасторально-Місійного відділу УГКЦ

Теми: проща, Самбірський деканат, Старосамбірський деканат, ПасторальноМісійний відділ

Інші публікації за темою