У Рудках на Самбірщині відбулась єпархіальна проща

02 липня 2012
Друк
Копія Рудківської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці
1 липня у м. Рудки на Самбірщині відбулась єпархіальна проща до Рудківської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці. Напередодні увечері у храмі Пресвятої Євхаристії відбулись нічні чування, які провадили отці-василіяни. Під час спільних молитов та розважань вірні з повчань священиків дізнавались про те, як належить християнинові гідно наслідувати чесноти Пресвятої Богородиці.

Відтак греко-католицька громада спільно з православною громадою помолились молебен до Пресвятої Богородиці у так званій "Каплиці злагоди", яка розташована навпроти храму Пресвятої Євхаристії. Після завершення екуменічного молебню вірні із запаленими у руках свічками, несучи копію Рудківської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, пройшлись молитовною ходою вулицями міста.

Проща завершилась урочистою Божественною Літургію, яку очолив о. Іван Заяць (декан Рудківський) у співслужінні о. Богдана Ванівського (адміністратора парафії), отців-василіян, а також священиків Рудківського та Самбірського деканатів.

Наприкінці богослужіння о. Богдан Ванівський висловив подяку отцям-реколектантам за духовні повчання, участь у яких взяла велика кількість молоді.

Зазначимо, що у першу неділю липня на території Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбувається проща до парафії м. Рудки, що на Самбірщині. Паломництво здійснюється з молитвою до Рудківської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, копія якої зберігається у місцевому храмі.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Рудківський деканат, проща

Інші публікації за темою