У Дрогобичі відбувся Єпархіальний з'їзд "Матерів в молитві" [фото]

05 серпня 2012
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Єпархіальний з'їзд "Матерів в молитві"
4 серпня у м. Дрогобичі, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці, відбувся Єпархіальний з'їзд спільнот "Матері в молитві" Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Участь у молитві взяли близько 600 учасниць парафіяльних спільнот.

З'їзд розпочався Божественною Літургією, яку очолив о. Григорій Комар (протосинкел єпархії) у співслужінні о. Тараса Гарасимчука (канцлера єпархії), о. Любомира Митника (Голови Єпархіальної комісії у справах мирян), о. Олега Кекоша (Голови Єпархіальної комісії у справах молоді) та священиків Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Звертаючись до учасниць спільнот "Матері в молитві", о. Григорій Комар зазначив, що молитва матері має велику силу. Зокрема, священик навів у приклад щиру материнську молитву Софії Шептицької, яка була матір'ю митрополита Андрея Шептицького. Своїми щоденними щирими молитвами мати випросила у Бога велику благодать для свого сина.

Проповідник наголосив також, що покликанням "Матерів у молитві" є молитва не лише за рідних дітей, але й також за тих, хто позбавлений батьківської та материнської опіки. Окрім того, слід пам'ятати, що молитва за когось – це не тягар обов'язку, а насамперед – привілей, який поручає Бог кожній матері-християнці.

Після завершення богослужіння о. Любомир Митник подякував усім священикам за участь у спільному богослужінні. Рівно ж Голова комісії у справах мирян подякував учасницям парафіяльних спільнот "Матері в молитві" за їх активну молитовну участь у житті своїх парафій.

Додамо, що цьогорічний з'їзд «Матерів у молитві» є шостим за числом. У попередні роки з'їзди відбувались у Сколе, Старому Самборі, Трускавці та Самборі.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: протосинкел, Матері в молитві, Катедральний собор, Комісія у справах мирян

Інші публікації за темою