Високопреосвященний Томас Едвард Галіксон відвідав Благодійний фонд "Карітас СДЄ" [фото]

02 вересня 2012
Друк
Фото прес-служби "Карітасу СДЄ"
1 вересня БФ "Карітас СДЄ УГКЦ" відвідав Апостольський Нунцій, Архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон (Thomas Edward Gullickson). Цей візит до Карітасу є подією надзвичайної історичної ваги, адже його Високопреосвященство є найвищим дипломатичним представником Святого Престолу, і сьогодні відбувся його перший візит до Дрогобича. На запрошення директора о. Ігоря Козанкевича, високоповажний гість прибув до "Карітасу" у супроводі Єпископа Самбірсько-Дрогобицької Єпархії Владики Ярослава (Приріза) та ознайомився з діяльністю Фонду.

Після привітань, якими зустрічали Архиєпископа підопічні та волонтери "Карітасу", відбулася зустріч Нунція з працівниками Фонду, під час якої о. Ігор розповідав про усі напрямки нашої роботи. Його преосвященство архиєпископ Томас також переглянув фільм про загальноцерковний реабілітаційний центр "Назарет". О. Ігор Козанкевич зазначив: "Щиро дякуємо, Ваше Преосвященство, що Ви завітали саме до нас, адже не кожен розуміє, наскільки потрібною є ділянка служіння та допомоги бідним. Тому Ваш візит є великою підтримкою для нас".

Наприкінці зустрічі Архиєпископ Томас звернувся до усіх присутніх, відзначивши надзвичайну важливість роботи "Карітасу". "Все, що ви робите тут, насправді вражаюче, - сказав Нунцій. - Дякую вам за запрошення та теплий і щирий прийом".

Владика Ярослав також висловив щиру вдячність о. Ігорю за представлення роботи Фонду, а також подякував усім працівникам за жертовну та віддану працю для потребуючих. "Тут, у Карітасі, ви працюєте, виконуючи заповідь "усе, що ви зробили одному з Моїх братів найменших, – ви Мені зробили", тому від себе особисто хочу подякувати кожному з вас, адже ви допомагаєте тим, хто є забутий, відкинутий та розчарований. Ваше праця - це велике служіння. Усі ми знаємо, що Господь братиме до уваги під час Страшного суду: «Я голодував, і ви дали мені їсти; мав спрагу, і ви мене напоїли; чужинцем був, і ви мене прийняли; нагий, і ви мене одягли; хворий, і ви навідались до мене; у тюрмі був, і ви прийшли до мене». Таким чином, ми намагаємося бачити Христа в усіх людях, забутих та відкинутих суспільством. Мені особисто дуже хотілося, щоб Апостольський Нунцій був сьогодні з вами".

Наталія Яцик,
менеджер зі зв'язків з громадськістю
БФ «Карітас СДЄ УГКЦ»

Довідка

Високопреосвященний Томас Галліксон народився 14 серпня 1950 в місті Су-Фолс, США. У 1976 році прийняв священиче рукоположення. З 1981 року почав готуватись до дипломатичної служби Святого Престолу, навчаючись у Папській церковній академії. Захистив докторську дисертацію з канонічного права.

З 1 травня 1985 року Томас Ґалліксон перебуває на дипломатичній службі. Працював у дипломатичних представництвах Святого Престолу в Руанді, Австрії, Чехословаччині, Єрусалимі та Німеччині.

У 2004 році Папа Римський Іван Павло ІІ призначив священика Томаса Ґалліксона нунцієм у Тринідад і Тобаго, надавши йому сан титулярного архієпископа Бомарцо. 11 листопада 2004 року відбулася його єпископська хіротонія (головним святителем був кардинал Джованні Лайоло). Крім Тринідаду і Тобаго, архієпископ Ґалліксон одночасно був акредитованим нунцієм в інших численних країнах Центральної Америки: Багамські Острови, Домініка, Сент-Кітс і Невіс, Сент-Люсія, Сент-Вінсент і Гренадини, Антигуа і Барбуда, Барбадос, Ямайка, Гренада, Суринам, Гайана, а також апостольським делегатом на Антильських островах (Ангілья, Аруба, Британські Віргінські острови, Кайманові острови, Гваделупа, Мартиніка, Монтсеррат, Нідерландські Антильські острови, острови Теркс і Кайкос, Американські Віргінські острови).

21 травня 2011 року Папа Римський Бенедикт XVI призначив архієпископа Ґалліксона Апостольським Нунцієм в Україні.

Крім рідної англійської мови, архієпископ Ґалліксон володіє італійською, німецькою, французькою і чеською мовами.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Фото прес-служби БФ "Карітас СДЄ"


Теми: Апостольський нунцій, карітас

Інші публікації за темою