Завершився І-тур реколекцій для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії

21 вересня 2012
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз), єромонах Володимир Груца (ЧНІ) разом з учасниками реколекцій для духовенства єпархії
З 18 по 20 вересня у м. Трускавці відбувся перший тур реколекцій для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Упродовж трьох днів духовної віднови більше 70 священнослужителів під проводом реколектанта ієромонаха Володимира Груци (ЧНІ) роздумували над сенсом священичого служіння. Протягом реколекцій священики спільно служили Божественну Літургію та молились правило часослова (Утреню, І, ІІІ, VI та ІХ часи, Вечірню). У середу після Літургії, за багаторічним звичаєм, відбулась поминальна панахида за усопшими священнослужителями єпархії.

Наприкінці реколекцій владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, від імені священиків висловив подяку отцеві-реколектанту за духовні науки, під час яких єроманах ділився досвідом духовного життя, а також роздумами про зміст священичого покликання.

Зазначимо, що реколекції для духовенства Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбуваються щороку, восени. Метою днів духовної віднови є створення можливості для священнослужителів в атмосфері спільної молитви часослова збагатити свій особистий духовний досвід завдяки духовним повчанням реколектанта та особистому спілкуванню з ним.

Наступні два тури священичих реколекцій відбудуться у місяці жовтні. Участь у них візьмуть понад 180 священиків єпархії.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: реколекції

Інші публікації за темою