Владика Ярослав привітав з ювілеєм викладачів та студентів музично-педагогічного факультету Дрогобицького педуніверситету

19 жовтня 2012
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав (Приріз) вітає професора Степана Дацюка з 50-річним ювілеєм факультету
18 жовтня у приміщенні Народного дому «Просвіта» відбулась урочиста академія з нагоди 50-літнього ювілею музично-педагогічного факультету Дрогобицького педуніверситету. На відкриття заходу був запрошений владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, а також представники духовенства УГКЦ: о. Григорій Комар (протосинкел єпархії), о. Тарас Гарасимчук (канцлер єпархії), о. Олег Кекош (капелан університетської молоді) та о. Мирослав Соболта (священик Катедрального собору м. Дрогобича).

"50-річний ювілей музично-педагогічного факультету нашого Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка - це свято тих видатних знавців, митців та творців музичного мистецтва, хто своєю працею започатковували вищу школу музики на наших землях, хто були її численними випускниками і хто сьогодні становить плеяду професорів-викладачів і талановитого студентства цієї плідної гілки нашого педуніверситету", – зазначив владика Ярослав, підкреслюючи значення ювілейної події. Відтак єпископ побажав деканові факультету – професору Степану Дацюку, – а також викладачам та студентам, рясних плодів і досягнень у творчій праці: "Бажаю, щоб творена Вами музична краса не лише розвивала у Вас самих, у ваших студентах і слухачах смак до прекрасного, але й облагороджувала і витончувала почуття, та підносила бажання" (Див. повний текст привітального слова).

Після завершення привітального слова єпископа о. Григорій Комар зачитав подячні грамоти архиєрея професору Степана Дацюка та викладацькому колективу музично-педагогічного факультету.

Зазначимо, що музично-педагогічний факультет Дрогобицького педуніверситету був заснований у 1962 році. За час свого існування факультет підготував понад чотири тисячі фахівців, які працюють у педагогічних інститутах, училищах, загальноосвітніх та музичних школах, закладах культури. На даний час на факультеті діють три кафедри, де працюють 60 викладачів. Деканом факультету є заслужений працівник культури України, професор кафедри методики музичного виховання і диригування Степан Дацюк. Окрім викладачів факультету до читання лекцій запрошуються відомі вчені з провідників ВНЗ України, а також з США, Канади, Німеччини, Польщі, Словаччини. Музично-педагогічний факультет підтримує тісні наукові, творчі зв'язки з кафедрами музики Гуманітарно-природничого університету імені Яна Кохановського (м. Кельце); Інститутом музики Жешувського університету (м. Жешув); Університетом М. Кюрі-Склодовської (м. Люблін); Полонійною Академією в Ченстохові та ін.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: протосинкел, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою