У селі Новошичі на Дрогобиччині відбулись духовні місії з мощами бл. Йосафати Гордашевської [фото]

23 жовтня 2012
Друк
Фото Петра ОРИЩИЧА
20-21 жовтня у селі Новошичі відбулись духовні місії, які розпочались пішою прощею до Грушівської Пресвятої Богородиці. У прощі взяла участь молодь та всі бажаючі із сіл Новошич та Бистриця. Дорогою всі охочі мали можливість приступити до святого таїнства Покаяння. Прибувши до Грушівської ікони, о.Василь Полянко відслужив разом з прочанами Божественну Літургію та молебень до Пресвятої Богородиці.

Наступний день був насичений багатьма подіями. Так, розпочався він із зустрічі ікони з мощами бл. Йосафати Гордашевської, Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії. Відтак у храмі, сестра Афанасія розповіла про юнацьке покликання Михайлини Гордашевської до монашого життя та подальшу її діяльність як засновниці Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії. У своїй розповіді сестра наголосила про важливість покликання до монашого та священичого стану. Під час служіння молебню парохіяни мали можливість прикластись до мощей і були помазані миром.

Після цього було відслужено Божественну Літургію за участю хору храму Святого Миколая м. Трускавця. Літургію очолив о. Петро Івасівка, декан Трускавецький у співслужінні о. Володимира Боднарчука, пароха церкви Покрови Пресвятої Богородиці та о. Василя Полянка, пароха даного храму.

Парохіяни та гості храму почули цікаві роздуми реколектанта о.Петра, котрий у своїх розповідях наголошував: "Наше життя є покликане Богом, і ми маємо завдячувати Йому".

На завершення о.Василь подякував сестрам, отцям та усім парохіянам і гостям храму за участь у духовних місіях.

Підготувала Орищич Оля

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин - Петро ОРИЩИЧ

Теми: Мокрянський деканат

Інші публікації за темою