Завершився науково-практичний семінар для священиків єпархії на тему літургійного та соціального напрямків синодальної стратегії «Жива парафія – місце зустрічі з Христом»

30 жовтня 2012
Друк
Ілюстрація
Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся у Бразилії у вересні 2011 р.Б., затвердив стратегію загальноцерковного розвитку УГКЦ до 2020 року Божого
29 жовтня у м. Трускавці відбувся завершальний тур другого етапу семінару для священиків, під час якого священики обговорювали напрямки синодальної стратегії УГКЦ – «Жива парафія – місце зустрічі з Христом». Цього разу впродовж вересня та жовтня протягом 4 регіональних зустрічей священики роздумували над двома напрямки синодальної стратегії – «Літургія і молитва» та «Служіння ближньому».

За словами владики Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, навчально-практичні семінари мають на меті допомогти кожному священикові глибоко осмислити своє покликання та зміст свого служіння. На цьому наголосив єпископ під час одного з турів осіннього семінару.

Участь у 4 турах семінару взяли близько 260 священиків єпархії. Зустрічі розпочинались спільною молитвою. Відтак о. Григорій Комар, протосинкел єпархії, представляв священикам двох лекторів цього семінару. Про літургійний напрямок синодальної програми присутнім розповідав о. д-р Василь Рудейко, викладач Українського католицького університету. Аспект служіння ближньому представляв о. ліц Ігор Козанкевич, директор "Карітасу СДЄ".

DSC00557

Владика Ярослав (Приріз) разом з дповідачами та учасниками завершального туру семінару

Особливістю практичних семінарів стало те, що після завершення лекцій священики у групах обмінювались досвідом душпастирювання, а також висловлювали пропозиції стосовно можливостей втілення синодальної стратегії "Жива парафія – місце зустрічі з Христом" у парафіяльному житті з огляду на індивідуальні особливості кожної парафіяльної спільноти.

Нагадаємо, що у березні цього року відбувся перший етап навчально-практичних семінарів для духовенства. Темою семінарів був напрямок синодальної стратегії – «Боже Слово та Катехизація (Керигма)».

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: семінар, протосинкел, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою