У Єпархіальному музеї в Трускавці відкрилась виставка ікон на склі «Різдвяна зірка» Наталії Хацко

23 листопада 2012
Друк
Фото Єпархіального музею
Виставка ікон на склі Наталії Хацко
У Єпархіальному музеї м.Трускавця 22 листопада 2012 року відкрилась виставка ікон на склі «Різдвяна зірка» Наталії Хацко. Молода львів’янка закінчила навчання на відділі художнього розпису у коледжі декоративно-ужиткового мистецтва імені Івана Труша та на відділі художнього скла Львівської національної академії мистецтв.

Склом живе уже років п'ятнадцять та хоче працювати в цьому напрямку і надалі. «Я щаслива, що я – художник, - сказала авторка. – Чекаю на кожен день як на Божий дар, бо зможу щось передати чи то на склі, чи на полотні». Однак переважна більшість її творів присвячена релігійній тематиці. Свого часу обравши  для творчих експериментів матеріал, який дзвенить, дуже чистий і чудово тренує руку, Наталія Хацко-Чулкова сьогодні привчила себе дуже багато думати перед тим, як покласти на площину черговий мазок. І їй це не важко - цікаво.

"Мені важливо, щоб думала не лише я, коли малюю, - каже мисткиня, - а й думала людина, яка дивиться на мої твори. Не люблю беззмістовних речей - усе має мати ідею. Тільки якщо ця ідея є, усе набуває сенсу".

Різдвяна виставка  триватиме два місяці, отож усіх охочих радо запрошуємо до нашого музею, помилуватися та відчути насолоду справжнього мистецтва.

Тарас Шафран,
Директор Єпархіального музею

Теми: Єпархіальний музей

Інші публікації за темою