У с. Залокоть на Дрогобиччині відсвяткували 5-ліття місцевого храму

27 грудня 2012
Друк
19 грудня у с. Залокоть Дрогобицького р-ну відбулось святкування 5-ліття місцевого храму св. Миколая Чудотворця. З цієї нагоди парафію відвідав владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, який відслужив урочисту Божественну Літургію у співслужіння о. Степана Лучака (декана Підбузького) та священиків Підбузького деканату.

Під час проповіді єпископ привітав священика та вірних храму з ювілеєм. За словами владики, святкування ювілею є ознакою вдячності християнина Богові за отримані від Нього дари. Владика зауважив, що храм є школою молитви та духовного життя. Тому архипастир закликав вірних користати з Святих Таїнств сповіді та Євхаристії, та віддячуватись Богові добрим та досконалим життям.

Після завершення богослужіння владика Ярослав подякував о. Святославу Городецькому (адміністратору парафії) за душпастирське служіння. Архиєрей вручив подячні грамоти громаді та окремим жертводавцям, на знак подяки за турботу про Божий храм.

Зазначимо, що 16 травня 2006 року у селі Залокоть згоріла дерев'яна церква св. Миколая. Упродовж року священик та громада доклали старань про зведення нового храму, який 19 грудня 2007 року освятив владика Юліян (Вороновський). Протягом останнього року громада працювала над облаштуванням церковного подвір'я.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Підбузький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою