Владика Ярослав у день Христового Різдва: "Нині Церква святкує незбагненну і таїнственну подію, перед якою всі інші події та турботи нашого щоденного життя є незначними" [фото]

07 січня 2013
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав під час різдвяного богослужіння у катедральному храмі
У Надвечір'я Різдва Христового у катедральному храмі Пресвятої Трійці у м. Дрогобичі розпочались різдвяні богослужіння. Чин Великого повечір'я очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Йому співслужив парох храму – о. Тарас Гарасимчук. Відтак архиєрей відслужив святкову Божественну Літургію та привітав вірних зі святом Христового Різдва.

У пастирському посланні з нагоди Христового Різдва владика Ярослав закликав усіх перейнятись радісним духом Божого народження. За словами архиєрея, у цей день усе творіння радісно оспівує початок свого оновлення, яке започаткувалось у Різдві Христовому: "І цей час подяки й поклоніння, час радості й миру є для нас гарною нагодою застановитися над цим таїнством віри та над його значенням для нашого спасіння і вічного життя". (Читати увесь текст різдвяного слова).

У своєму зверненні єпископ зазначив, що 2013 рік буде знаковим для Церкви. Саме у цей рік припадає 1025-ліття з дня Хрещення Руси-України. Рівно ж 2013 рік проголошений в УГКЦ Роком віри. Окрім того, у цьому році Церква особливу увагу приділить соціальному служінню. «Тому закликаю вас підтримати всі церковні ініціативи та використати всі можливі засоби, які пропонує нам Церква з цієї нагоди, щоб краще пізнати свою християнську віру, поглиблювати та зміцнювати її, не соромитись і не боятись жити нею, а також передавати її своїм дітям та внукам», - сказав у підсумку владика Ярослав.

Після завершення богослужіння владика Ярослав побажав священнослужителям та вірним Божого благословення, духовної радості та родинного щастя.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою