У Надвечір'я Богоявлення владика Ярослав молився у катедральному храмі та відвідав духовну семінарію [фото]

19 січня 2013
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав здійснює чин великого водосвяття
18 січня, в Надвечір'я Богоявлення, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький очолив богослужіння Царських часів у Катедральному соборі Пресвятої Трійці у м. Дрогобичі. Відтак єпископ у співслужінні священиків катедри відслужив Вечірню зі Божественною Літургією св. Василія Великого.

Під час проповіді єпископ зазначив: "Сьогодні в Надвечір'я Богоявлення, Всемилостивий Господь продовжує впроваджувати нас в здійснення одвічного Божого плану спасіння  всього людства". За словами владики, кожен учасник богоявленських богослужінь має нагоду разом з Христом зануритись у води Йордану. Споживаючи освячену воду, християнин отримує нагоду полишити гріховне життя та перейти до обіцяного краю духовної свободи. Архиєрей запевнив вірних, що на шляху до Бога кожен вірний має запоруку почути від Нього підбадьорюючі слова: "Ти син мій улюблений, ти дочка моя улюблена, яких я вподобав".

Після завершення Святої Літургії владика Ярослав здійснив чин великого водосвяття. Єпископ побажав вірним з вірою черпати і споживати святу воду, яка нагадує християнам про справжню воду нетлінного Слова Божого.

Увечері владика Ярослав, за багаторічною традицією, відвідав Дрогобицьку духовну семінарію, де розділив з викладачами та семінаристами Святу вечерю. Відтак єпископ з йорданською водою відвідав помешкання студентів семінарії, бажаючи їм рясної благодаті, яку Господь зіслав людям через Своє Богоявлення.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії 

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катедральний собор, семінарія, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою