Владика Ярослав у Першу неділю Великого посту: "Ісус зруйнував грішну природу людини, щоб дозволити Божому образу в нас засіяти"

26 березня 2013
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав уділяє дияконські свячення бр.Ярославу Копичину
24 березня у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію, під час якої поставив у диякони Ярослава Копичина, випускника Дрогобицької духовної семінарії.

Коментуючи Євангельське читання першої неділі Великого посту, єпископ запропонував вірним замислитись над словами, які апостол Филип сказав своєму другові Натанаїлові, кличучи його на зустріч з Христом: "Прийди і подивися". За словами архиєрея, час Великого посту - це особлива нагода, щоб прийти до Божого храму і подивитись очима душі на те, що зробив Ісус для того, щоб нас спасти. Подібно на восьмий день по воскресінні Христос з'явився апостолові Томі і закликав його подивитись і дотркнутись до ран, щоб увірувати.

Єпископ наголосив, що Бог дарує людині, котра приходить до Нього, велику благодать: прощає провини її, допомагає нести життєві тягарі, підіймає її, коли вона падає, потішає в скорботі, робить сильною у слабкостях.

На заваршення владика Ярослав закликав усіх бути вдячними Богові за те чудове запрошення до зустрічі з Ним, яке Бог дає кожній людині. Окрім того, архиєрей побажав усім прийти і відкрити для себе великі дари, які Господь має для кожного з нас, коли приходимо до Нього з покірним і сокрушеним серцем.

Після завершення богослужіння єпископ привітав новопоставленого диякона та подякував його батькам за християнське виховання сина. Владика також подякував усім, хто товаришував нововисвяченому диякону на його духовному шляху.

Зазначимо, що минулої неділі, 17 березня, владика Ярослав уділив дияконські свячення Володимиру Олексяку, випускнику Дрогобицької духовної семінарії.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою