У Верхніх Гаях на Дрогобиччині владика Ярослав освятив новий престол [фото]

23 червня 2013
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Храмовий празник у с. Гаї Верхні
23 червня, у день празника П'ятидесятниці, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом храм Пресвятої Трійці у с. Гаї Верхні на Дрогобиччині. Урочистій Літургії передував чин освячення нового престолу, який був споруджений на пожертви парафіян. Відтак владика Ярослав відслужив новоосвяченому Божественну Літургію у співслужінні о. Григорія Комара (протосинкела єпархії), о. Анатолія Полянка (декана Лішнянського), о. Романа Волянського (адміністратора парафії) та священиків Дрогобицького, Мокрянського й Лішнянського деканатів.

Після завершення читання Євангелія владика Ярослав звернувся до вірних з пастирським повчанням. За словами проповідника, свято Зіслання Святого Духа пригадує нам про народження Христової Церкви. Єпископ навів слова св. Августина, який говорить, що у Старому Завіті Бог дав Своєму народові десять спасительних заповідей. Однак людина була не в силі їх виконати за браком благодаті. Тепер же у П'ятидесятниці ми отримали благодать Духа Святого, завдяки якій маємо силу сповнити Божі заповіді.

Після завершення Літургії владика Ярослав склав подяку о. Роману Волянському та парафіянам храму за турботу про Божий храм та нерукотворні храми їхніх душ. У свою чергу, о. Роман подякував від імені громади архиєрею та священикам, які розділи з ними радість храмового празника.

Нагадаємо, що храм Пресвятої Трійці у с. Гаї Верхні був збудований у 1911 році. У 2011 році парафія відсвяткувала 100-літній ювілей святині. Тоді урочисту Літургію очолив владика Ярослав.

о. Олег Чупа,
Прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин - о. Андрій Дикий

Теми: протосинкел, Лішнянський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою