Відбулася зустріч Робочої групи щодо написання молодіжного Катехизму УГКЦ

27 серпня 2013
Друк
Фото о. Дмитра Сенейка
Члени Робочої групи щодо написання молодіжного Катехизму УГКЦ
У руслі пропозиції Постійного Синоду УГКЦ на чолі з Блаженнішим Святославом (Шевчуком), проводяться активні заходи щодо створення Катехизму УГКЦ для молоді.

Зокрема 26 серпня 2013 року Божого на базі Львівської духовної семінарії Святого Духа відбулася установча зустріч членів новоствореної Робочої групи для написання молодіжного Катехизму УГКЦ за участю її опікуна – Преосвященнішого Петра (Стасюка), єпарха для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, та її Голови – митрофорного протоієреєя доктора Мирона Бендика, ректора Дрогобицької духовної семінарії. У своєму привітальному слові, а також протягом зустрічі, владика Петро висловив власні актуальні побажання і зауваги щодо структури і змісту Катехизму. Серед присутніх, окрім владики Петра та о. Мирона Бендика, були також інші творці Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха», зокрема протоієреї Іван Гаваньо і Тарас Коберинко (Самбірсько-Дрогобицька єпархія) та заступник голови Катехитичної комісії УГКЦ сестра Луїза Цюпа (СНДМ), які пообіцяли активну підтримку групи.

Після знайомства між членами Робочої групи о. д-р Мирон Бендик представив та узагальнив 5 напрацьованих варіантів концепції нового молодіжного церковного документу, які були попередньо запропоновані окремими членами Робочої групи. У ході дискусії було вирішено подати їх на двотижневий розгляд кожному із членів Робочої групи. У ході зустрічі також було зачитано лист Секретаря Синоду єпископів УГКЦ Преосвященнішого Богдана (Дзюраха) про синодальні рішення і завдання щодо написання молодіжного Катехизму УГКЦ, а також визначено завдання, скоординовано працю та полагоджено організаційні питання для Робочої групи.

Нагадаємо, що за підсумками Синоду єпископів УГКЦ у Києві 11-18 серпня 2013 року, було затверджено Робочу групу для написання молодіжного Катехизму УГКЦ із представників різних єпархій та екзархатів. Опікуном групи на синодальному рівні визначено Преосвященнішого Петра Стасюка (ЧНІ), єпарха для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, а Головою – митрофорного протоієрея доктора Мирона Бендика, ректора Дрогобицької духовної семінарії. У теперішню хвилину члени Робочої групи працюють над концепцією та методологією молодіжного Катехизму, які мають бути подані на розгляд Постійного Синоду єпископів УГКЦ.

Ієрей Дмитро Сенейко, член Робочої групи

Теми: Катехитична комісія

Інші публікації за темою