SDE

Людські пустощі чи цілеспрямована акція? [фото]

11 жовтня 2013
Друк E-mail
Фото Олега БІСИКА
Зруйнований паркан
Таке питання турбує тих, хто проходить повз паркан, що відділяє територію храму Самбірської ікони Божої Матері УГКЦ від території Центральної міської лікарні на вул. Шептицького м. Дрогобича і бачить розбиту 21 секцію бетонного плоту.

У другій половині дня п'ятниці, 4 жовтня невідомі особи вщент розбили паркан, який встановила греко-католицька громада. Звичайно, людська агресія чи злоба не має межі, тому розбитий пліт є найменшою шкодою у порівнянні із можливим святотацтвом (оскверненням святих речей) чи здоров'ям і життям людей. Дану ситуацію можна легко кваліфікувати як хуліганство. Проте чому його об'єктом стала церковна огорожа? Дрібне хуліганство, яке можна назвати просто глупотою людини, як правило не має масовості. Хтось хотів щось довести і вдарив ногою у пліт, який розбився. Мова йде не про одну секцію паркану, а двадцять одну... А коли взяти до уваги також незрозумілі написи зроблені чорною фарбою на підсобному приміщенні, то напрошується висновок: ця справа не випадковість і не глупота, виявлена заради самоствердження, це цілеспрямована акція групи людей. Це кинутий виклик... Сподіваємося, що розбиті свого часу надгробки на цвинтарі на вул. Трускавецькій у Дрогобичі чи нещодавні аналогічні випадки у селах Дрогобицького району – це не один ланцюжок «хуліганства».

Так чи інакше правоохоронцям нашого міста належить вияснити цю ситуацію і дати вичерпну відповідь на питання, що турбують місцеву релігійну спільноту.

Олег Бісик,
прес-секретар Катедрального собору

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: вандалізм, Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори