У Катедральному соборі відбулись священичі свячення [фото&відео]

14 жовтня 2013
Друк
Фото Олега БІСИКА
Владика Ярослав уділяє тайну священства диякону Василю Змінчаку
13 жовтня у Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича відбулась Божественна Літургія, яку відслужив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Під час богослужіння архиєрей рукопоклав у пресвітери диякона Василя Змінчака, випускника Дрогобицької духовної семінарії.

У цю неділю у храмах читалась євангельська притча про таланти, які роздав пан своїм слугам. Пояснюючи притчу, владика Ярослав навів слова Орігена, церковного автора ІІІ ст., який алегорично пояснює значення постатей слуг. Перші два, які примножили таланти, дані їм паном, - це образ людини, котра читає Святе Письмо і літературно (буквально), і духовно (застосовуючи його до свого життя). Третій слуга - це той, хто відчитує лише літературний зміст Писання.

"Господь, вручаючи таланти, очікує від людини плоду", - наголосив архиєрей. Якщо ж людина занедбує насіння благодаті, не трудиться духовно, то воно завмирає. Христос називає цю співпрацю людини з Богом "бути вірним в малому".

По словах третього слуги, який намагається оправдати свою бездіяльність, ми пізнаємо підступність диявола. Перед очима людини він змальовує Бога як жорстокого і несправедливого тирана. Цим самим паралізує людину страхом і старається втримати в лінивстві.

У слові наприкінці Літургії владика привітав нововисвяченого єрея Василя, складаючи подяку його батькам та духовним наставникам.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Автор світлин та відео - Олег БІСИК

ВІДЕО

 

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою