Владика Ярослав: "Введення Діви Марії у храм є образом правдивого богопосвячення"

04 грудня 2013
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав уділяє тайну священства диякону Івану Гнатіву
4 грудня, на празник Введення у храм Пресвятої Богородиці, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію у Катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича. Під час богослужіння єпископ рукопоклав у священики диякона Івана Гнатіва, випускника Дрогобицької духовної семінарії.

Під час душпастирського звернення до вірних єпископ наголосив: "У житті Приснодіви Марії храм Божий був невід’ємною частиною великого приготування до Богоматеринства". Згодом, після Благовіщення, Марія сама стала храмом Невмістимого Бога. "Богородиця є храмом, його істинною Святая Святих, одухотвореним Божим кивотом", - додав владика Ярослав.

За словами проповідника, поява Діви Марії у храмі знаменувала собою межу двох Завітів: Старого і Нового. "Вона завершила перший і відкрила другий", - зазначив єпископ.

Наприкінці проповіді владика Ярослав звернув увагу вірних на те, що свято Введення у храм Пресвятої Богородиці вказує людині на важливу роль Божого храму в житті християнина: "Подібно як Пречиста Діва Марія, ми повинні віднайти для себе тут своє покликання і ціль в житті, приносити через богоспілкування свою молитву і любов". У Божій святині людина відчуває поклик Господній до пізнання, любові та росту в Бозі. "Тут кожна людина повинна зрозуміти, що вона посвячена Богові ще в момент першого її входу в храм, підчас тайни хрещення, і має бути вірна своєму Сотворителеві до кінця життя", - сказав у підсумку архиєрей.

Після завершення Літургії владика привітав нововисвяченого єрея та подякував його батькам та усім, хто супроводив його на шляху до священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Катедральний собор, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою