Самбірщина попрощалась з Героєм "Небесної сотні" - Володимиром Топієм [фото]

06 березня 2014
Друк
Фото прес-служби СДЄ
6 березня у м. Рудки на Самбірщині відбулось похоронне богослужіння та прощання з 59-річним Володимиром Топієм, який загинув на Майдані в Києві. Чин похорону очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні місцевих священиків та великої кількості вірних.

Під час поминального слова владика Ярослав сказав: "Разом із кращими синами і дочками українського народу на Майдані у Києві він загинув, коли став на захист дарованих Богом фундаментальних цінностей: людської свободи і прав, соборності та незалежності Української Держави, гідного майбутнього для співвітчизників" (див. повний текст співчуття).

Говорячи про нових Героїв України, до яких належить покійний Володимир Топій, єпископ наголосив: "Вони йшли до кінця, знаючи, що передусім у своїй совісті будуть чисті, бездоганні та виправдані перед Богом".

Нагадаємо, що 59 річний Володимир Топій на Майдан поїхав 25 грудня 2013 року. Звідти лише на один день приїжджав додому. Входив до складу дванадцятої самбірської сотні Самооборони, бував у гарячих точках барикад. Його обгоріле тіло було знайдене у Будинку профспілок. З м. Рудок домовину перевезли до м. Судова Вишня Мостиського району, де поховали на місцевому цвинтарі.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Рудківський деканат, Судововишнянський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою