На Старосамбірщині поховали о. Тадея Дубницького

12 березня 2014
Друк
о. Тадей Дубницький
Упродовж 7-9 березня у с. Міжанець Старосамбірського р-ну тривали похоронні богослужіння над тілом покійного митрофорного протоєрея Тадея Дубницького. Як було повідомлено раніше, покійний о. Тадей спочив у Бозі 7 березня на 80-му році життя. 8 березня тіло покійного було перенесено до парафіяльного храму с. Міжанець Добромильського деканату, де у співслужінні священнослужителів з різних деканатів єпархії владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив чин єрейського похорону.

9 березня відбулась заупокійна Божественна Літургія, яку очолив о. Григорій Комар, протосинкел єпархії, у співслужінні 30-ти священиків. Провести в останню дорогу свого довголітнього душпастиря прибули парафіяни з Міжанця, Зоротович та Дешич.

Під час проповіді о. Григорій пригадав життєвий шлях покійного священика та склав співчуття родині покійного. Проповідник наголосив, що о. Тадей Дубницький, почувши Боже покликання, став священиком у дуже складний момент історії народу. Тодішній очільник СРСР Микита Хрущов, пообіцявши закрити останню діючу церкву, розпочав нове переслідування віруючих на Україні. Свідомий небезпеки для себе і своєї родини о. Тадей Дубницький не змінив свого рішення і став служителем у Христовому Винограднику. А напоикінці 1980-х рр. о. Тадей зробив усе від нього залежне, що громада сіл Міжанця, Зоротович та Дешич повернулись в лоно УГКЦ.

Після закінчення Літургії відбулось останнє цілування та прощання з покійним. У супроводі священослужителів та великого числа мирян домовину передано землі поруч з парафіяльним храмом с. Міжанець.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: протосинкел, похорон, Добромильський деканат

Інші публікації за темою