У Дрогобичі відбулась Хресна дорога вулицями міста [фото]

25 березня 2014
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Освячення наріжного каменя під храму Стрітення Господнього
23 березня, у Хрестопоклонну неділю, у м. Дрогобичі відбулась Хресна дорога вулицями міста. Молитовну ходу очолив владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у супроводі духовенства, семінаристів та вірних м. Дрогобича й околиць.

Хресна хода розпочалась біля Катедрального храму Пресвятої Трійці і завершилась освяченням наріжного каменя під будівництво храму Стрітення Господнього в житловому масиві по вул. Самбірській. Під час молитовної ходи священики читали Євангеліє та роздуми над стражданнями Ісуса Христа, а семінаристи співали пісні про Господні страждання. З повчальними словами до вірних звернулись о. Мирон Бендик, о. Олег Сподар, о. Тарас Коберинко та о. Іван Паньків.

На завершення хресної ходи до учасників моління звернувся владика Ярослав: "Дорогі паломники! Сьогодні ми звершуємо цю Хресну дорогу, згадуючи великі Божі діла, які Отець явив нам через Свого улюбленого Сина, даруючи спасіння кожній людині, яка прийме Його дар відкуплення". Проповідник пригадав останні події, що відбулись в Україні, і наголосив на Божій присутності в історії українського народу. "Наш народ паломничає до своєї Пасхи, своєї весни воскресіння", - зауважив архиєрей, додавши, що на цьому шляху є багато перешкод, однак народ в силі їх подолати з вірою у Господа Бога.

о. Олег Чупа,
прес-серкретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ
 

Теми: Дрогобицький деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою