Владика Ярослав у 5-у неділю Великого посту: "Ціле наше життя є мандрівкою до Небесного Єрусалиму – до Царства Божого" [фото]

08 квітня 2014
Друк
Фото Олега БІСИКА
6 квітня, у п'яту неділю Великого посту, владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію в храмі Преображення Господнього в м. Дрогобичі та здійснив Акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці, який цього дня відбувався в усіх храмах УГКЦ. Під час богослужіння єпископ рукопоклав в диякони бр. Івана Савчука, випускника Дрогобицької духовної семінарії. 

Пояснюючи недільне Євангеліє, єпископ зауважив: "Сьогодні Церква через читання недільного Євангелія спрямовує наші духовні роздуми в околиці Єрусалиму, на ті стежки і дороги, якими Ісус разом із учнями простував до святого міста – Єрусалиму". За словами проповідника, учні не чують слів Христових про Його майбутні страждання. Вони думають, якщо Ісус творив такі чудеса та знаки, то в Єрусалимі буде щось ще більше. І якщо перед ним втікали біси, а мудреці замовкали і сили природи корились Йому, то в Єрусалимі Він ще більше проявить свою силу та славу. Відтак владика Ярослав додав: "Так, в Єрусалимі станеться найбільше чудо. Станеться справжня перемога та славне торжество, але інакше ніж про це думали та мріяли учні".

Наприкінці проповіді єпископ закликав вірних упродовж життя прямувати за Христом шляхом Його заповідей. "Пам'ятаймо, що це дорога через хрест до воскресіння, до справжнього життя, адже саме хрест Христовий став для всього людства вже не знаком смерті та темряви а світлом воскресіння, знаком надії, і символом незбагненної любові Бога до людини", - сказав владика Ярослав.

Після прочитання заамвонної молитви владика Ярослав здійснив Акт посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці, який цього дня відбувався в усіх храмах УГКЦ. Нагадаємо, що у 1037 році князь Ярослав Мудрий віддав народ Київської Русі під опіку Матері Божої. У 1995 році Блаженніший Мирослав Іван (Любачівський) у Завраниці відновив цю посвяту народу. Нещодавно Блаженніший Патріарх Святослав закликав відновити посвяту України під Покров Пресвятої Богородиці.

Відтак владика Ярослав привітав нововисвяченого диякона Івана Савчука та подякував його батькам, духовним наставникам та всім, хто товаришував йому на шляху до тайни священства.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ
Автор світлин - Олег БІСИК
 

Теми: Дрогобицький деканат, свячення, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою