Владика Ярослав в неділю Жінок-Мироносиць: "Щонеділі ми, як Мироносиці, приходимо до пустого гробу з пахощами нашої віри і любові і зустрічаємо живого і воскреслого Христа через Його слово і Євхаристію" [фото]

05 травня 2014
Друк
Фото прес-служби СДЄ
Владика Ярослав здійснює чин водосвяття
4 травня владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відвідав з душпастирським візитом парафію св. влмч. Юрія в с. Нове Село на Дрогобиччині. Цього дня парафія разом з престольним празником відсвяткувала 20-літній ювілей з нагоди освячення місцевого храму. Під час Божественної Літургії владиці Ярославу співслужили: о. Анатолій Полянко (декан Лішнянський), о. Іван Паньків (декан Дрогобицький), о. Василь Сенечин (адміністратор парафії) та священики Лішнянського, Меденицького деканатів.

Звертаючись до вірних, архиєрей зазначив, що неділя жінок-мироносиць, пригадує нам про подію, коли побожні жінки у перший день тижня прийшли до гробу Спасителя. Цим першим днем у тижні є недлія. За словами архиєеря, богослуження неділі, зокрема утреня, розповідають нам про воскресіння Христа: "У недільних утренях, після читання Євангелія, яке розповідає про одну з одинадцяти появ Ісуса після Воскресіння, вірні, цілуючи Євангеліє, вітають поцілунком воскреслого Христа". За словами проповідника, завдяки участі в цій церковній молитві ми споглядаємо Ісуса очима віри і цілуємо своїми устами.

Єпископ також звернув увагу вірних на особи жінок-мироносиць, які рано-вранці, у перший день тижня, поспішили до гробу Ісуса. "Вони не йшли голіруч, однак купили пахощів, щоб ними намастити Господнє тіло", - зауважив владика Ярослав. На думку проповідника, кожен християнин також може принести щось для Христа: початок доброї волі, щиру молитву, покаяння, відданість, віру, надію і любов. Відтак архиєрей закликав вірних, подібно як жінки-мироносиці на світанку поспішали до Господа, кожного дня "рано-вранці" звертати свої думки до Бога: "Тоді день буде зовсім іншим, якщо почати його з Ісусом".

Після завершення Літургії владика Ярослав привітав священика та громаду вірних з храмовим празником та 20-літтям з дня оновлення храму. "Хочу наголосити на тому, що він був і залишається духовною святинею, місцем Божої присутності, домом молитви, школою духовної і національної свідомості; немає більшої виховної сили, ніж сила Церкви в якій діє сила Божа".

Владика Ярослав подякував о. Василю Сенечину (адміністратору парафії) за душпастирське служіння та підніс його до гідності протоєрея. Подячні грамоти з рук ариєрея отримали братство, хористи та жертводавці місцевого храму.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Лішнянський деканат, Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою