На Старосамбірщині діти-сироти взяли участь у літньому таборі [фото]

23 червня 2014
Друк
Фото Катехитичної комісії
Учасники табору
Катехитична комісія Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ організувала літній табір для дітей із дитячих будинків, який проводився у єпархіальному будинку в смт. Стрілки 14-20 червня.

Цього року "зійти на Тавор" мали можливість діти із Дрогобицького дитячого будинку «Оранта», Бориславського дитячого будинку «Оріана», Нагуєвицької школи-інтернату, Самбірської школи-інтернату, а також наші гості із південних терен – м. Южного (поблизу Одеси). До безпосереднього проведення табору було залучено 5 вихованців Дрогобицької духовної семінарії: Микола Витівський, Василь Барна, Богдан Хом'як, Роман Садовий та Андрій Витівський, а також дівчата-аніматори: Діана Абдуллаєва, Галина Павлик, Мар'яна Гаван. Щодня проводились катехитичні уроки (т.зв. «гутірки»), а також уроки на теми естетики, співу, манікюру (для дівчат), мистецтва спілкування тощо. Остання гутірка містила також практичну частину - телефонні дзвінки в ЖЕК, замовлення квітів, "небесних ліхтариків" тощо. Погода, щоправда, дещо скоротила список можливих забав, однак ватри, конкурси, зокрема "Козацькі забави", виступи гуртків та підготовка до них допомогли нам правильно скерувати безмежну енергію молоді. Невід'ємною складовою нашого християнського табору було те, що тричі в день "таворяни" збирались на спільну молитву.

Цього року таборяни були поділені на 3 гуртки, за кожним з яких був «закріплений» брат-семінарист та дівчина-аніматор (т. зв. «виховники»), та вирізнялися кольором хустинки. Упродовж табору кожен гурток показав 4 представлення, а саме: представлення гуртка (назва, пісня, емблема, девіз, театральна постановка), притча (пантоміма), театралізована казка в певному жанрі ( напр., "Колобок" в жанрі бойовика), а в останній вечір таборування - зображення життя у таборі (без допомоги виховників при підготовці). Впродовж цього тижня таборян відвідував голова Катехитичної комісії о. Микола Витівський разом з дружиною, а також о. Павло Коляса, котрі звершували Божественну Літургію та мали можливість безпосередньо побачити дітей, поспілкуватись з ними.

Катехитична комісія Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катехитична комісія

Інші публікації за темою