Відбувся літній християнський табір «Синай» для дітей катехитичних шкіл [фото]

19 серпня 2014
Друк
Фото Катехитичної комісії
Катехитична комісія Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ вже втретє організувала літній християнський табір у смт. Стрілки, який подарував 45 дітям незабутні враження. Аніматорами, як і завжди, були брати Дрогобицької духовної семінарії. Цього року - Микола і Андрій Витівські, Роман Садовий і Микола Лутчак. У всьому їм допомагали Мар’яна Павляк, Світлана Кілочко і особлива гостя з Києва - Діана Абдуллаєва, активна учасниця подій на Майдані у Києві. Дітей розділили на 3 гуртки, кожен з яких мав свій колір таборових хустинок (синій, жовтий і зелений) і повинен був щовечора представляти короткий виступ:

1) інсценізація казки, з якої діти мали вивести назву свого гуртка («Аліса в країні чудес», «Красуня і чудовисько» та «Рукавичка» у різноманітних жанрах);
2) представлення євангельської притчі без слів (пантоміма);
3) пародія на табір, в якій усі діти охоче показували братів-семінаристів і різні кумедні події табору.

Однією із цікавих подій були також «Козацькі забави», в яких кожен гурток мав можливість показати свої спортивні здібності, проте в доволі неординарних видах спорту: футбол на руках, фрізбі, складання пазлів тощо. Це зарядило таборян невимовною кількістю позитивних емоцій і вражень.
Потім естафету перейняв квест, в якому діти демонстрували не лише свою спортивність, але і кмітливість, якою вони користувались на незліченних конкурсах та коротких іграх («Еврика», «Розсміши коміка», «Україна», складання пазлів, поїдання кукурудзяних паличок тощо), до яких їх приводили позначення на картах, які отримали гуртки.

За кожен виступ чи гру гуртки отримували бали, які вкінці табору підсумовувались і таким чином формувався гурток-переможець. Цьогорічним переможцем став гурток синього кольору під назвою «Красуня і Банджо». Проте і «Джокери», і «Форевер» проявили себе з найкращої сторони.

Цього року табір отримав назву «Синай», як місце, де людина зустріла Господа, адже окрім забав і веселощів, кожного дня діти спільно молилися, приймали Святе Причастя на Літургії, приступали до Сповіді. Перший день у таборі перебував о. Микола Витівський, Голова Катехитичної комісії та організатор цього заходу, який і відслужив вечором молебень до Пресвятої Богородиці, а ранком Божественну Літургію. Далі до закінчення табору залишався поруч з дітьми о. Степан Угрин, духівник Семінарії, який розділяв з ними і радість, і сміх, і молитву.

Упродовж табору діти співали пісні під звук гітари, молились, танцювали традиційний для цього табору «Королівський танець», вивчили декілька нових бансів, здружились і з аніматорами і між собою. Майже щодня грали у футбол, волейбол.

Усі дні на таборі працювала пошта «Таємний друг». Вітальними листівками, побажаннями, подарунками щодня наповнювалась скринька «Таємний друг». Наприкінці кожного дня їх витягували, зачитуючи кому вони адресовані. Тільки в останній день табору «усе таємне стало явним».

Кожен поїхав додому з хусточкою, розписаною автографами своїх співтаборян, і безліччю прекрасних спогадів та вражень. Як висловилась одна із учасниць табору: «Це був найкращий тиждень у цьому році».

За повідомленням
Катехитичної комісії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Катехитична комісія

Інші публікації за темою