Дрогобичани помолились "Вервицю миру" за мирне життя в Україні

29 листопада 2014
Друк
Фото диякона Олега БІСИКА
Молитовна хода
23 листопада у Дрогобичі відбулась молитовна хода під назвою "Вервиця миру", участь в якій взяло духовенство та вірні місцевих парафій. Дрогобичани згуртувались в молитві, щоб випросити в Бога мирного життя для Української держави. Разом з цим захід був присвячений пам’яті жертв Голодомору та 25-й річниці виходу УГКЦ з підпілля.

Молитовну ходу очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Усі спільно молились вервицю, а під час зупинок священики виголошували повчальні науки.

"Слава в вишніх Богу і на землі мир в людях його благовоління" - такими словами Божі ангели під час Різдва прославляли новонародженого Ісуса. Про це у своєму слові наголосив о. Іван Паньків, декан Дрогобицький. На думку священика, трагічні сторінки в історії нашого народу - Голодомор, безбожний період радянської влади, теперішня війна на Сході України - траплялись через те, що в серцях окремих людей забракло Божого миру. Саме тому слід примирити свою совість з Богом, а також молитись за навернення тих, чиї душі сповнені ненависті до ближніх.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Григорій (Комар), Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою