У с. Ластівка та Коритище відбулись передріздвяні реколекції [фото]

01 грудня 2014
Друк
Фото парафії с. Ластівка
Упродовж трьох днів вірні парафій сіл Ластівки, Коритища та Свидник Підбузького деканату мали нагоду духовної віднови через участь у реколекційних науках, які провадив голова Комісії з питань церковного мистецтва та архітектури, сотрудник парафії Пресвятої Трійці с. Дережичі о. Михайло Олійник.

Розпочались реколекції у вівторок, 25 листопада, у день свщмч. Йосафата Кунцевича Божественною Літургією, яку співслужили адміністратор храму Св. пророка Іллі с. Ластівка о. прот. Тарас Стецко та отець-реколектант. У літургійній проповіді реколектант як приклад для наслідування навів життя свщмч. Йосафата та зупинився на основних джерелах святості священомученика. Після Літургії була виголошена перша наука, яка зосереджувалась на специфіці духовного життя та на тому, як кожен християнин має бути відкритим на Боже Слово, слухати та справді чути Його. У своїх наступних науках кожного дня отець-проповідник звертав увагу на окремі складові духовного життя, показуючи їх у світлі християнської віри; роздумував з парафіянами про молитву християнина: якою вона є і якою має бути насправді; закликав прагнути святості та розповідав про духовну боротьбу на шляху до неї.

Завершилися реколекції Божественною Літургією, після якої присутнім була запропонована духовна наука, присвячена богословському розгляду ікони Богоматері та молитви-споглядання перед нею.

У духовній віднові взяли участь багато парафіян із трьох сіл, які впродовж реколекцій приступали до святих тайн Сповіді та Євхаристії. Особливим моментом реколекцій було те, що парафіяни могли духовно розважати перед мощами чотирьох євангелистів, що в часі реколекцій почергово перебували у храмах трьох сіл. Усі реколекційні дні були наповнені спільними молитвами Божественної Літургії, молебнів та акафістів, у часі яких і виголошувалися науки.

Висловлюємо щиру вдячність отцю Михайлу за глибоко змістовні реколекційні науки, за нагоду застановитися та замислитися над нашим християнським життям у сучасному світі. Зичимо отцю-пароху та отцю-реколектанту Божого благословення на подальшу працю на пастирській ниві, міцного здоров’я до ревного виконання свого священичого служіння та бажаємо, щоб зерна Божого Слова, посіяні ними, давали рясний плід у нашому християнському житті.

За повідомленням парафіян с. Ластівка

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Підбузький деканат

Інші публікації за темою